Substitutters indflydelse på stillingen

Regler for brug af substitutter

Når substitutter spiller i stedet for faste spillere gælder for alle rækker følgende:

 1. Brug af to substitutter
  Såfremt substitutterne opnår et resultat over middel, reguleres scoren til middel.
 2. Brug af én substitut
  Såfremt substituttens handicap er mere end 5 handicappoint lavere end den fraværende spillers handicap, reguleres scoren til middel, hvis det opnåede resultat er over middel.
 3. Handicapregulering og bronzepoint
  Reguleringer af scoren efter 1) og 2) har ingen indflydelse på den opnåede handicapændring og eventuelle tildeling af bronzepoint for hverken de faste spillere eller substitutterne.
 4. Oprykning
  For at kunne rykke op fra en række til en anden skal det faste par have spillet sammen i mere end halvdelen af den turnering, der resulterer i oprykning.
 5. Klubmesterskab
  For at kunne blive klubmester skal det faste par have spillet sammen i mere end halvdelen af den turnering, der afgør klubmesterskabet. Det par, der vinder A-rækken efter ovenstående regler, bliver klubmester i den pågældende turnering.
 6. Udskiftning af fast makker midt i en sæson
  Gennem en hel sæson kan der være forhold, som gør, at et makkerskifte er nødvendigt. Det kan eksempelvis være p.g.a. flytning, sygdom o.l. Et makkerskifte er muligt og kan foretages med virkning fra starten af den kommende turneringsperiode. Den nye makker skal vælges blandt klubbens eksisterende medlemmer.
  Der er typisk flere turneringsperioder på 4 – 6 uger hen over en hel sæson. Et makkerskifte skal derfor være den turneringsansvarlige i hænde inden en ny turneringsperiodes begyndelse.

2 Kommentarer on “Substitutters indflydelse på stillingen

 1. hvordan opnår man de Broncepoint, som give?

  kan noget være overset,? har ikke fået nogle af dem i lang tid.
  vh Lone Lyebalk.

  1. Hej Lone
   Jeg kan se, at du får bronzepoint ind imellem. F.eks. fik du 16 bronze-point tirsdag d. 12. november, hvilket du kan se på resultaterne denne dag.
   Når man spiller i A-rækken gives der bronze-point, hver gang man bliver nr. 1, 2, 3 eller 4. I B-rækken og C-rækken gives der bronze-point når man bliver nr. 1, 2 eller 3.
   Hilsen Anders

Comments are closed.